Yaşam

Yemeklerin Düdüklü Tencerede Neden Daha Hızlı Piştiğini Öğrenince Artık Hep Bu Yöntemi Kullanmak İsteyebilirsiniz

Aslında mutfakla biraz ilgili olanlar hemen nedenini anladı. Fakat biz yine de sizler için açıklayacağız.

Fizik derslerine bile konu olmuş bu konu, sözelcileri biraz üzebilir.

Öncelikle düdüklü tencere ile normal tencerenin aynı olmadığını belirtelim.

Düdüklü tencerede pişme süresi uzun olan yemekler pişirilir. Normal tencere, adı üstünde normaldir. İkisinin arasındaki en büyük fark ise buhar basıncı.

Düdüklü tencerelerde bir kilit mekanizması bulunuyor. İşte bu mekanizmanın asıl nedeni aslında yoğun basınç oluşturmak.

Düdüklüde pişecek yemeklerin içine su ekleyerek buhar basıncı oluşturulur.

Yükselen sıcaklıkla ısınan su, tencerenin içinde yoğun bir buhar basıncı oluşturuyor. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da gecikir, işte merak edilen sorunun cevabını da burada verelim.

Yüksek ısı verildiği için yemeğimiz normal bir tencereye göre çok daha hızlı pişer. Yani işin püf noktası tencerenin hava almamasında saklı.

Kaynaklar: BYJU’S, NC State University

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort